Bekijk alle vacaturesCollega's over zicht >
Collega's over Zicht

Ondernemerschap is de basis van Zicht. Dit komt terug in de manier waarop wij met onze klanten omgaan, maar ook in de manier waarop wij als collega’s met elkaar omgaan. Wij zijn proactief in het meedenken en in het bieden van oplossingen en mogelijkheden. Om de beste oplossing voor de klant te vinden, is een goede, interne samenwerking cruciaal. Wij zijn dan ook trots op onze collegiale werksfeer!

Maak vast kennis met jouw mogelijk toekomstige collega's.

10 jaar Zicht, 100 jaar ervaring

Samenwerking en betrokkenheid vormen het DNA van Zicht

Op 19 april 2021 viert Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs dat haar naam 10 jaar bestaat. Tien jaar geleden werden de naam en het gouden logo op feestelijke wijze onthuld aan de medewerkers, die tot die tijd onder verschillende merknamen werkten. Ondertussen zijn alle medewerkers het erover eens: “We zijn één Zicht”.

100 jaar ervaring

Het motto van dit jubileum is ‘10 jaar Zicht, 100 jaar ervaring’. “Meer dan 115 jaar geleden werd de eerste voorganger van Zicht opgericht”, vertelt algemeen directeur Lia Polano-Wijgers. “In deze tijd waren de kantoren vooral lokaal actief. Nog altijd zijn de Zicht-kantoren geworteld in de eigen regio, maar benutten wel de mogelijkheden van nauwe onderlinge samenwerking.”


Samenwerking door het hele land

“De samenwerking is de afgelopen tien jaar echt fors verbeterd. We zijn nu één Zicht”, aldus Lia. “Deskundigheid en ervaring is breed toegankelijk binnen het bedrijf en zaken zoals het online contact via webcare pakken we efficiënt centraal op.”

Betrokken

“Wat in al die jaren niet is veranderd, is de betrokkenheid van onze medewerkers bij hun klanten. Dat zien we terug in de vaak jarenlange relaties die de adviseurs met hun klanten hebben. Ook stimuleren we actief de ondernemersgeest van onze medewerkers. Denk daarbij aan een proactieve aanpak en het vinden van innovatieve oplossingen.”

“Zicht heeft ‘gelukkig werken’ hoog in het vaandel.”

Onderlinge verbinding

Daphne Peters, manager HR&O, vult aan: “Die betrokkenheid zien we niet alleen naar klanten toe, maar ook naar elkaar. Dat zien we inhoudelijk; collega’s helpen elkaar graag en willen samen mooie resultaten behalen. Maar ook in de onderlinge verbinding. Onze ‘gelukkig werken ambassadeurs’ zorgen voor veel betrokkenheid en saamhorigheid. Bijvoorbeeld door het organiseren van een pubquiz. Maar ook door af en toe een leuke attentie thuis te laten bezorgen.” 


Gelukkig werken

Het valt op dat het bedrijf medewerkers goed aan zich weet te binden. Daphne vertelt hierover: “Zicht heeft ‘gelukkig werken’ hoog in het vaandel. Dat betekent dat er volop aandacht is voor de mens achter de medewerker. Zicht als werkgever, maar ook iedere leidinggevende is écht geïnteresseerd. Wat zijn ambities en doelen, hoe gaat het met persoonlijke ontwikkeling? Maar ook: heeft hij of zij plezier in het werk, hoe is de balans tussen werk en privé?”

Trots op Zicht

“Jaarlijks voeren we een medewerkerstevredenheidsonderzoek uit, om goed in de gaten te houden waar we ons als werkgever nog kunnen verbeteren. We behalen al jaren een hoge tevredenheidsscore en dat vinden we belangrijk. Ook geven onze medewerkers aan trots te zijn op Zicht. Daar doen we het voor!”

Lia sluit af: “Met dit stevige fundament hebben we alle vertrouwen in de toekomst, waarin we volop investeren. Op naar de volgende 10 … wat zeg ik, 100 jaar!”
 

Close